Ciric AGRO logo

Ćirić AGRO je porodična firma, locirana u Titelu (Vojvodina), u kojoj tri generacije zajedno rade na proizvodnji jabuke i stalnom povećanju zasada.

Ovo je relativno mlada firma, uzgojem jabuka počeli su da se bave 2012. godine. Ali za ovo vreme uspeli su da svoju proizvodnju rašire na 280 hektara voćnjaka u kojima se gaji 15 vrhunskih sorti jabuka koje su uglavnom namenjene izvozu. Neke od njih su Gala, Zlatni delišes, Crveni delišes, Breburn, Fuji, Grenny Smith, Jonagored itd. Ćirić AGRO raspolaže sopstvenom mehanizacijom, kao i sopstvenom hladnjačom kapaciteta 22000 t.

Greefa GeoSort linija, predsortirka kapaciteta 20 t/h sa 3 linije za pakovanje voća omogućava inteligentni sistem sortiranja. Sveže jabuke pakuju se po zahtevima kupca.

Naše je zadovljstvo što možemo da kažemo da smo postali deo ove priče. Sve evidencije o proizvodnji od sezone 2018/2019 vode se kroz aplikaciju KnjigaPOLJA što će omogućiti da ovaj voćnjak dodatno unapredi kvalitet svoje proizvodnje, smanji troškove i racionalnije raspolaže sredstvima (kako finansijskim, tako i po pitanju raspodele radne snage i mašina na određene zadatke, pronalaženju uskih grla proizvodnje itd).

CARSKA BAŠTA logo

Carska bašta je Zrenjaninsko preduzeće osnovano, sad već davne, 2008. godine. Ideja je bila da se mali poljoprivrednici, koji ne mogu samostalno da izađu na tržište, udruže i da se otvori distributivni centar koji može sa svojim proizvodima da se pojavi na tržištu. Zahvaljujući istrajnosti i posvećenosti poslu danas može da se pohvali prepoznatljivošću na velikom tržištu. Redovno snabdeva velike kompanije, poput trgovinskog lanca Gomex, svojim svežim proizvodima. Već duži niz godina ostvarujemo uspešnu saradnju sa Carskom baštom, a sada su, među prvima, postali i korisnici KnjigePOLJA.

GAZDINSTVO ČIKOŠ logo

Čikoš gazdinstvo posluje na teritoriji Zrenjanina od 2008. godine. Ova porodična firma uspela je svojim dugogodišnjim trudom i iskustvom da razvije uspešnu proizvodnju voća i povrća. Deo njihovog asortimana su: keleraba, karfiol, španać, zelena salata, celer, dinje, različite sorte paprike, kupus, krastavac, od čega je deo namenjen i izvozu. Gazdinstvo ima 6 stalno zaposlenih i blizu 10tak sezonskih radnika i raspolaže plastenicima na površini od 6000m2. Takođe, bave se i proizvodnjom na otvorenom na oko 5h.

PPS NS logo

PSS poljoprivredna stanica Novi Sad je društveno preduzeće čiji je osnovi cilj unapređenje poljoprivredne proizvodnje. Stručna poljoprivredna služba obavlja savetodavne i selekcijske poslove na teritoriji devet opština Južnobačkog okruga: Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Novi Sad, Temerin, Sremski Karlovci, Žabalj i Titel. Savetodavni poslovi vezani su za edukaciju poljoprivrednika, pružanje stručne i druge pomoći. Sada im u obavljanju posla pomaže i posebno prilagođena verzija naše aplikacije. Više od 100 savetodavca svakodnevno vode evidenciju o odabranim partnerskim gazdinstvima redovno vodeći računa o svim procesima proizvodnje poljoprivrednih dobara.

ZZ „Graničar“ Šid osnovano je 1990. godine. Ova zadruga sa dugom tradicijom posluje na teritoriji Šida već punih 20 godina. Raspolažu obradivom zemljom ukupne površine od oko 2.300 ha, od koje je pola u Adaševiću, a pola u Moroviću. Ova zadruga pretežno se bavi proizvodnjom ratarskih kultura, kao i otkupom ratarskih kultura od manjih proizvođača ali raspolažu i sa savremenim voćnjakom jabuke koji se proteže na oko 50ha. Baš iz ovog razloga odlučili su da svoje poslovanje unaprede korišćenjem aplikacije KnjigaPOLJA koja je uspešno implemetirana 2020. godine.
Pored standardnih evidencija, KnjigaPOLJA omogućava im i integraciju sa njihovim poštojećim ERP sistemom, što im dodatno olakšava posao i omogućava bolju kontrolu i unapređenje istog.