Konkursi Pokrajinskog sekretarijata pogodni i za mlade poljoprivrednike i žene

Do 15. marta registrovani poljoprivredici i zadruge mogu konkurisati za sredstva finansijske podrške Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo usmerenim finansijskim merama podrške i u 2019. godini razvijaće i unapređivati poljoprivrednu proizvodnju, kako na registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, tako i u zadrugama.

Merama agrarne politike u 2019. godini Sekretarijat će učestvovati u realizaciji investicija sa do 60 odsto ukupno prihvatljivih troškova.

Za mlade poljoprivrednike, starosti od 18 do 40 godina, i žene kao i poljoprivredne proizvođače koji rade u otežanim uslovima rada, pravo na podsticaje je veće, čak do 70-80 odsto vrednosti investicije.

AKCIJA ZA MLADE POLJOPRIVREDNIKE KnjigaPOLJA GODINU DANA BESPLATNO!

Konkursi Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo

Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata potrebnih za podizanje proizvodnih zasada voćaka, vinove loze i hmelja

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu namenjena su za:
nabavku elemenata sistema za protivgradnu zaštitu s naslonom i bez naslona – stubova, nabavku stubova za podizanje zasada, žica za ograđivanje parcela, sistema protiv smrzavanja „anti-frost“.

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava za ovaj konkurs po jednoj prijavi ne može preći 7.000.000 dinara, dok je minimalan iznos 60.000 dinara.

Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke opreme i sistema za navodnjavanje i opreme za poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka

sistem za navodnjavanjeCilj konkursa jeste povećanje obradivih površina pod opremom i sistemima za navodnjavanje, kao i zaštita zemljišta kroz sprečavanje razvoja korova uz poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka.

Predmet konkursa jeste dodela bespovratnih sredstava za sufinansiranje postavljanje cevovoda i nabavke opreme i sistema za navodnjavanje: opremanje bunara, nabavka pumpi i agregata za navodnjavanje, nabavka sistema za navodnjavanje veštačkom kišom, subirigacija, materijala za pokrivanje povrtarskih i voćarsko – vinogradarskih kultura i cveća, u cilju zaštite od mraza – agrotekstil, malč folije i drugo.

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za opremanje stočarskih farmi

Cilj Konkursa je povećanje efikasnosti, konkurentnosti i održivosti proizvodnje na farmama.

Predmet konkursa je dodela bespovratnih sredstava za sufinansiranje: opremanja govedarskih, svinjarskih, ovčarskih, kozarskih, živinarskih farmi, nabavke opreme za mužu, hlađenje i skladištenje mleka, izđubravanje, pripremu, rukovanje i distribuciju koncentrovane i kabaste stočne hrane na gazdinstvu.

Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru

Cilj konkursa jeste intenzivnije korišćenje i zaštita poljoprivrednih zemljišnih resursa.

Predmet konkursa jeste dodela bespovratnih sredstava za sufinansiranje nabavke konstrukcije za objekte zaštićenog prostora, višegodišnjih, višeslojnih folija za pokrivanje objekata zaštićenog prostora, folija za senčenje i sprečavanje gubitka toplote, mreža za senčenje objekta, sistema za navodnjavanje „kap po kap”, sistema za prihranu, sistema za zagrevanje, stolova za proizvodnju rasada, instrumenata za merenje nivoa CO2, temperature supstrata i vazduha,kao i vlage, saksija, kontejnera za proizvodnju rasada, oslonaca za povrće ( mreža i kolja).

Konkursi su otvoreni do utroška sredstava, a zaključno sa 15. martom 2019.

Za KnjiguPOLJA piše: Aleksandra Mihajlović (Poljosfera)

Podelite ovaj post