Potpisan ugovor sa „PSS poljoprivrednom stanicom“ Novi Sad

Početkom januara 2018. godine potpisan je ugovor sa „Poljoprivrednom stručnom službom Novi Sad“ i time je ova značajna institucija postala je nov korisnik aplikacije KnjigaPOLJA. Savetodavci Poljoprivredne stručne službe u Vojvodini će koristiti aplikaciju KnjigaPOLJA u svom budućem radu kao svakodnevi alat.

Stručna služba obavlja savetodavne i selekcijske poslove na teritoriji Južnobačkog okruga. Savetodavni poslovi vezani su za edukaciju poljoprivrednika i pružanje stručne i druge pomoći. Savetodavci svoje aktivnosti obavljaju u saradnji sa udruženjima, zadrugama, lokalnom samoupravom. Najaktivniji savetodavni rad obavlja se na odabranim gazdinstvima.

Cilj je da savetodavci koji su deo Poljoprivredne službe Vojvodine, uz pomoć web aplikacije KnjigaPOLJA, mogu da jednostavno prate rad pojedinih gazdinstava. Pratiće se aktivnosti,  potrošnja repromaterijala, uticaj meteroloških promena na useve kao i prinosi, ostali troškovi i prihodi. Na osnovu ovih evidencija će se kreirati dalje i odgovarajući statistički pregledi i razni izveštaji.