Poljoprivredna stručna služba Novi Sad, šest meseci uspešne saradnje

Početkom januara ove godine otpočeli smo saradnju sa „Poljoprivrednom stručnom službom Novi Sad“.

Danas, pola godine kasnije, možemo sa zadovljstvom da kažemo da je saradnja uspešna.

Svi savetodavci ove službe koriste custom verziju web aplikacije KnjigaPOLJA koja je usklađena sa potrebama njihovog poslovanja. Kroz KnjiguPOLJA vode evidenciju o svim svojim partnerskim gazdinstvima koja se nalaze širom Vojvodine. Neka od njih su u Subotici, Senti, Somboru, Bačkoj Topoli, Kikindi, Zrenjaninu, Irigu, Rumi, Novom Sadu i drugim gradovima i okolnim selima. Vodi se briga o uzgoju preko 13 biljnih vrsta u ratarstvu, povrtarstvu i voćarstvu. Savetodavcima KnjigaPOLJA pomaže kod evidencije i lakšeg praćenja svih aktivnosti u jednom procesu proizvodnje. Beleže se parametri kao što su vrsta aktivnosti poput đubrenja, setve, nege useva, berbe kao i utrošeno vreme i materijal za svaku od aktivnosti. Takođe, neki od njih vode i troškove i prihod od proizvodnje za svoja partnerska gazdinstva, a finansijski izveštaji im daju jednostavan uvid u sva finansijska kretanja.

U brojkama to izgleda ovako:

  • 81 savetodavac
  • 388 gazdinstava
  • 13 različitih biljnih kultura
  • 1214 hektara obradive površine

Savetodavci su svojim sugestijama i znanjem uticali da se aplikacija prilagođava i menja pa tako postane bolja i efikasnija. Ali ovo je tek početak. Plan je da se saradnja nastavi i da se kroz njihove ideje aplikacija u najvećoj mogućoj meri prilagodi potrebama njihovog poslovanja.

U narednom periodu pripremaće se izveštaji čiji će sadržaj biti prilagođen zahtevima „Poljoprivredne stručne službe Novi Sad“.

Želja nam je da zajedno napredujemo i da se znanje i iskustvo stručnih ljudi iz oblasti poljoprivrede implementira kroz niz novih funkcionalnosti aplikacije.