O aplikaciji2018-07-13T11:21:25+00:00

Web aplikacija KnjigaPOLJA 2.0

KnjigaPOLJA je zamišljena kao ekspertski sistem za stručnu pomoć svima koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom. Obuhvaćeno je: ratarstvo, voćarstvo, povrtarstvo i vinogradarstvo.

Sistem čini web aplikacija koja je projektovana kao alat za planiranje i praćenje svakodnevnih aktivnosti u poljoprivrednoj proizvodnji.

Sistem je potpuno grafički orijentisan što daje veliku preglednost. Sve proizvodne površine (table, parcele, plastenici, staklenici, itd) se prate na digitalnoj mapi koja Vam je dostupna na glavnom ekranu aplikacije. Imate mogućnost da sami beležite i grupišete sve proizvodne površine u zavisnosti od potreba Vaše proizvodnje. Na primer: tabla može biti sastavljena iz više parcela, staklenik može biti podeljen na više delova.

Svakoj kulturi možete pridružiti određenu boju i sliku što obezbeđuje preglednost zasada na mapi.

KnjigaPOLJA predstavlja značajnu pomoć u planiranju proizvodnje.

Omogućava jednostavno analiziranje proizvodnih aktivnosti i praćenje ostvarenih rezultata (prinosa), kao i troškova i prihoda za svaki segment svake aktivnosti pohranjenih u bazi podataka tokom prethodnih godina.

Glavni ekran

Glavni ekran aplikacije organizovan je tako da pruži uvid u najbitnije podatke vezane za proizvodnju. Na ovom ekranu videćete sve otvorene proizvodne naloge, vreme preostalo do planiranog završetka naloga, očekivani termin završetka proizvodnje (isporuke proizvoda), spisak proizvodnih jedinica angažovanih u proizvodnji i digitalnu mapu na kojoj su ucrtane parcele, plastenici itd.

Ovde, takođe, možete ažurirati sve podatke vezane za proizvodne jedinice i proizvodne naloge.

glavni ekran

Digitalna mapa

Deo glavnog ekrana zauzima digitalna mapa na kojoj možete ucrtati sve proizvodne površine. Svaka proizvodna površina označena je onom bojom kojom ste definisali kulturu koja je zasađena na ovoj proizvodnoj površini.

mapa

Proizvodni nalog

U okviru jednog proizvodnog naloga beleže se sve aktivnosti koje su vezane za proizvodnju jedne kulture, od pripreme zemljišta preko đubrenja, setve, nege useva, berbe itd. Beleže se utrošeni sati rada mašina, vozila i ljudi, količina utrošenog repromaterijala i ostali troškovi (navodnjavanje, usluge trećeg lica, savetodavne aktivnosti, …).

Pored redovnih aktivnosti postoji mogućnost beleženja različitih zapažanja u toku procesa proizvodnje, koji su bitni za kasnije analize i planiranje proizvodnje.

proizvodni nalog

Deo evidencije vezane za svaki proizvodni nalog jesu i ostvareni troškovi i prihodi.

Beleži se prodata količina proizvoda kao i dinamika naplate.

Cilj je pregledan prikaz kompletnog procesa proizvodnje, od semena do naplate gotovog proizvoda.

Jasni grafikoni i tabelarni prikazi daju uvid u strukturu troškova i prinosa po više različitih kriterijuma.

proizvodni nalog grafikoni

Izveštaji

Pored toga što na samom proizvodnom nalogu imate uvid u sve detalje proizvodnje jedne kulture na raspolaganje su Vam dati i različiti izveštaji koji omogućavanju uporedan prikaz svih podataka unetih u samu aplikaciju.

Setvena struktura

Izveštaj setvene strukture daje Vam prikaz zasada svih kultura za tu firmu ili poljoprivredno gazdinstvo. Imate tabelarni i grafički prikaz, kao i prikaz ukupno iskorišćenog zemljišta.

izveštaj setvena struktura